当前位置: 首页 > 对外交流 > 国际合作交流 > 交流动态 > 正文
二元制优秀教育工程课程项目简介(Toward Excellence in Engineering Curricular for Dual Education (TEEDE))

发布日期:2020-01-01 作者: 编辑:建工学院网站管理员 点击:

吉林大学建设工程学院于2016年开始参与二元制优秀教育工程课程项目(TEEDE。该项目是建立在欧盟伊拉莫斯加(Erasmus+)高等教育国际能力构建框架下的子项目,由欧盟教育、视听及文化执行署资助。项目组成员由来自于西班牙、德国、芬兰、意大利、比利时、俄罗斯、柬埔寨、印度和中国共9个国家的16所高校及研究单位组成。项目旨在借鉴欧洲高校二元教育模式,积极探索学校教育和企业教育(校企合作二元教育)相结合的方式,制定二元教育人才培养方案,为社会培养高级应用型复合人才。

College of Construction Engineering of Jilin university began to participate in the " Toward Excellence in Engineering Curricular for Dual Education (TEEDE)" in 2016. The project is a sub-project built under the European Union's Erasmus + higher education international capacity building framework and is funded by the European Education, Audiovisual and Cultural Executive Agency. The project team consists of 16 universities and research units from 9 countries including Spain, Germany, Finland, Italy, Belgium, Russia, Cambodia, India and China. The project aims to learn from the dual education model of European universities, actively explore the combination of school education and corporate education (school-enterprise cooperation dual education), formulate a dual education talent training program, and cultivate advanced applied compound talents for the society.